Rotsunda Strand

Rotsunda Strand är en historisk plats och har brukats sedan bronsåldern.

Rotsunda Strand

Förnärvarande har vi några kontor på mellan 10 och 55 kvm att erbjuda. Här väljer Ni om Ni vill ha möblerat eller inte. Enklare eller modernare standard. Ni delar gemensamma lokaler som lunch- och fikarum mm med andra företagare. Dessa kontor är en fin mix av det egna kontoret och kontorshotellets relativa fördelar. Härutöver har vi några lager och hantverkslokaler att hyra ut. Klicka på fliken ”Lediga lokaler” för att se vad vi kan erbjuda idag.

Där gammalt möter nytt

Rotsunda Strand är en historisk plats och har brukats sedan bronsåldern. Idag utgör Wesströmska huset kärnan i Rotsunda Strands företagsmiljö. Byggnaden uppfördes i slutet av 1800-talet och är en av de äldsta bevarande näringsfastigheterna i Sollentuna.

På andra sidan ligger det charmiga kurs- och konferenshotellet Sjövillan och lite längre upp finns Stjärnhuset. I Wesströmska huset huset finns även hotell Angora med nitton  hotellrum. Sedan tidigare finns även pensionatet Holiday hostel där det även finns ett gym.

Strategiskt läge

Rotsunda Strand har ett strategiskt läge mellan Arlanda och Stockholm. Goda förbindelser med pendeltåg och bussar. Till pendeltåget tar det omkring 10 minuter att promenera. Till bussarna tar det några minuter.  Det finns gott om parkeringsplatser för både anställda och besökare. Bilköerna är begränsade eftersom vi åker mot trafiken. Med pendeltåget tar det 11 minuter till Arlanda och 23 till T-Centralen.

Miljö & Atmosfär

Rotsunda Strand är en oas med en fantastisk omgivning och miljö där stranden utgör själva själen för området. Det första en besökare upptäcker är den vackra utsikten. Träden, vassen, och vattnet skapar en känsla av harmoni och lugn.

Rotsunda Strand är en oas i ett strategiskt läge med E4:an alldeles intill, och Arlanda och Stockholm City endast ca 15 min bort. Goda lummiga promenadmöjligheter med mycket grönska ger våra hyresgäster en Lisa för själen. När isen har lagt sig på Norrviken plogas en skridskobana på 14 km vilket ger hyresgästerna möjligheter till en gratis motionsrunda. Sommartid går det att bada vid sandstranden som har badbrygga.
Under våren 2017 öppnades en ny Restaurang i Rotsunda Strand "Rotsunda Kök och Bar ". Bara restaurangen är värd ett besök. Köksmästare Tony kommer hälsa Er välkomna och servera en lunch som Ni kommer ihåg. Tidningen Mitt i Sollentuna har givit Rotsunda Kök och Bar toppbetyg, vilket vi skriver under på.

Sollentuna

Sollentuna har drygt 70 000 invånare. Befolkningstillväxten är god.  År 2025 beräknas befolkningen uppgå till omkring 85 000.  Sollentuna har en positiv inställning till företagare och näringsliv.  Beslutsvägarna är korta mellan politiker, tjänstemän och företagare. År efter år rankas Sollentuna, enligt svenskt Näringslivs kommunrankning, som en av landets bästa kommuner för företag.

Företagsmix

I Sollentuna finns cirka 4 000 företag varav de flesta är småföretag.  I Rotsunda Strand har vi många av dessa duktiga småföretagare som hyresgäster.

Även större företag och organisationer uppskattar det strategiska läget som Rotsunda Strand har.

I området kring Rotsundas Strand finns företag och organisationer som 3M, Medirest, Villaägarna, Loomis och Vardaga.