Rotsunda Strand

En naturnära oas vid Norrvikens strand

Om Rotsunda Strand

Magne Group är familjeägt och består av fastigheter huvudsakligen belägna i Rotsunda Strand, Sollentuna. Förvaltningen sköts av ägarfamiljen som har sitt kontor i Rotsunda Strand, vilket innebär korta beslutsvägar.

Våra lokaler

För närvarande kan vi erbjuda kontor och lager från 10 kvm till 433 kvm. Möblerat eller omöblerat.  De flesta kontor har kontraktstid från 6 månader. I de mindre kontoren ingår el, värme, fastighetsskatt och städning av gemensamma ytor. Våra kontor är en fin mix av det egna kontoret och kontorshotellets relativa fördelar.

Se lediga lokaler

Där gammalt möter nytt

Rotsunda Strand är en historisk plats och har brukats sedan bronsåldern. Idag utgör Wesströmska huset kärnan i Rotsunda Strands företagsmiljö. Byggnaden uppfördes i slutet av 1800-talet och är en av de äldsta bevarande näringsfastigheterna i Sollentuna.

Hyr ett eget hus

Sjövillan uppfördes på tidigt 1900-tal och var till en början arbetarbostad åt anställda vid verktygsfabriken. Från 1987 till 2020 var Sjövillan en populär kursgård. Vi har nu tagit beslutet att hyra ut Sjövillan. Läget är det mest sjönära som finns i Sollentuna. Tillsammans hyresgästanpassar vi huset. Sjövillan har en yta på 275 kvm.

Projektlokaler

I Wesströmska huset har vi möjlighet att erbjuda projektlokaler från 433 kvm upp till 1473 kvm som ska förädlas. Lokalerna kan användas som t.ex. lagerhotell, kontor, företagshotell, vårdcentral, utbildning, lättare produktion m.m. I samarbete med blivande hyresgäst/er kommer lokalerna att anpassas till rätt nivå. I Wesströmska huset används de uthyrda lokalerna som bl.a. storkök, kontor, och lager.

Strategiskt läge

Rotsunda Strand har ett strategiskt läge mellan Arlanda och Stockholm med goda förbindelser med pendeltåg och bussar. Till pendeltåget tar det omkring 10 minuter att promenera. Till bussarna några minuter. Till T-Centralen tar det 23 minuter med pendeltåget, och till Arlanda 11 minuter. Det finns gott om parkeringsplatser. Bilköerna är begränsade eftersom vi åker mot trafiken. Med bil når man Arlanda inom en kvart.

Miljö & Atmosfär

Rotsunda Strand är en oas med en fantastisk omgivning och miljö. Det första en besökare upptäcker är den vackra utsikten. Träden, vassen, och vattnet skapar en känsla av harmoni och lugn. Rotsunda Strand har goda promenadmöjligheter i lummig grönska. I den omedelbara närheten finns en sandstrand med badbrygga. När isen ligger plogas en 14 km lång skridskobana. Blandningen kontor, bostäder, verksamhetslokaler och lager skapar trivsel för både anställda och besökare.

Sollentuna

Sollentuna har drygt 76 000 invånare. Befolkningstillväxten är god. År 2029 förväntas befolkningen passera 85 000. Sollentuna har en positiv inställning till företagare och näringsliv. Beslutsvägarna är korta mellan politiker, tjänstemän och företagare. Enligt svenskt Näringslivs kommunrankning hamnar Sollentuna år efter år högt upp som en av landets bästa kommuner för företag.

Företagsmix

I Sollentuna finns över 4 000 företag varav de flesta är småföretag. Flera av dessa har valt att etablera sig i Rotsunda Strand eller dess närhet. I området kring Rotsunda Strand finns företag och organisationer som Gritify, Compass Group, Villaägarna, Kennelklubben, Craford och Vardaga.